Over VTZ

Volkstuin Zonhoven werd opgericht in 1980 vanuit een éénmalig initiatief van de plaatselijke KWB-afdeling Termolen.  Een vertegenwoordiger van Volkstuin Limburg stelde hun vereniging voor aan enkele geïnteresseerden.  Dit bleek een schot in de roos en Volkstuin  Zonhoven was geboren.  Het aantal leden kende in al die jaren een gestage groei waardoor deze afdeling met meer dan 500 aangesloten families de grootste vereniging werd van  Zonhoven.  Op provinciaal vlak  behoort  onze vereniging tevens bij de groteren.

In 1985 werd de afdeling bloemschikken in het leven geroepen.   Op dat moment was dit pionierswerk want zoiets bestond praktisch nog niet in onze provincie.  Het succes was destijds enorm en vele cursisten leerden hier in drie lescycli de kunst van het bloemschikken.

Door de groei van onze vereniging werd een gestructureerde aanpak een noodzaak hetgeen resulteerde in de oprichting op 18.04.1996 van 'VZW Volkstuin Zonhoven'.   Tot 2014 voerden wij deze naam bij al onze activiteiten.

In januari 2014 voerde de Vlaamse Volkstuin een algemene naamwijziging door en werd 'Tuinhier'.  De modernisering van de naam was het gevolg van een studie die aantoonde dat de oude naam 'Volkstuin' de lading niet meer dekte.  Daarom is Volkstuin Zonhoven vzw ook hierin gevolgd.

Volkstuin Zonhoven vzw werd  omgevormd tot 'VTZ vzw'  (Vereniging Tuinliefhebbers Zonhoven).  Wij gaan verder in het verenigingsleven onder deze naam.

Raadpleeg onze site tevens op tablet en smartphone!  gemakkelijk en snel!

 

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel en lokalen

Kneuterweg 4
3520 Zonhoven

Eerstvolgende activiteit

Ons jaarlijks veelof

29
aug

Onze partners

http://www.vanoppengeert.be
http://www.campingholsteenbron.be
http://www.cremerie-chapeau.be
http://www.tuinenwirix.be
http://www.zowizo.be
http://www.bielennv.be
http://www.verhuur-truyers.be
http://www.indestege-marc.be
http://www.copainenco.be
https://www.sibellighting.be
https://www.beobank.be
http://www.energiecontrol.be
http://www.thuisverplegingzonhoven.be
https://www.bloemendroom.be/
https://gezondheidzonnedauw.be/
https://www.onivaverzekeringen.be/
https://www.serneelsbikes-zonhoven.be
http://www.kitchen-suite.be
https://www.vecasolar.be

Word lid van VTZ en krijg ook antwoorden op uw vragen.
Geniet ook van andere voordelen! MEER WETEN?

Cookies en privacy